Bazyliana Pizzeria
Pizzeria Bazyliana - dobre ciasto, dobre składniki, dobre sosy
Jeśli chcesz zjeść naprawdę dobrą pizzę, spróbuj tej przygotowywanej w Bazylianie. Zwłaszcza, jeśli idziesz (lub zamawiasz dostawę) z dziećmi. Tutaj szczególnie dbają o brzuszki najmłodszych. Zdecydowanie stawiają na jakość. Żadnych konserwantów i żadnych kompromisów w tej kwestii. Serwują pizzę na cienkim, dobrze wypieczonym cieście, która nie jest mokra i przeładowana składnikami. Sami o tym miejscu mówią tak: "Nie współpracujemy z ogórkiem konserwowym i kukurydzą, przyjaźnimy się z rukolą, bazylią i parmezanem - i to wszystko mamy dla Was".
Mają własną recepturę ciasta, nie korzystają z mrożonek, używają tylko świeżych składników. Również sosy to własna kompozycja - pomidorowy pachnie i smakuje dojrzałymi pomidorami (a nie koncentratem pomidorowym), świeżym czosnkiem (a nie granulowanym) i ziołami.
W menu znajdziemy również pizze ze świeżymi ziołami: rukolą, bazylią i listkami szpinaku.
Bazyliana jest chyba jedynym lokalem na Ursynowie, w którym skosztujemy jedną z najpopularniejszych pizz we Włoszech, wyśmienitą Marinarę (Margherita z czosnkiem i świeżą bazylią). Wersja gigant tylko 32zł.
Pizza w Bazylianie jest zawsze na cienkim, dobrze wypieczonym cieście. W trzech rozmiarach, gigantyczna ma aż 60cm (zamówcie z dostawą do domu i zobaczcie minę dziecka, kiedy odbiera pizzę, która ledwo mieści się w drzwiach :)
Warto odwiedzić również przestronny, rodzinny lokal przy Kulczyńskiego. Nieco na uboczu, z ogródkiem, który w sezonie kusi zielenią i spokojem...
Bazyliana Pizzeria
ul. Kulczyńskiego 14
Warszawa
tel. 516 370 570nd.-czw. 12-21, pt.-sb. 12-22 (zamówienia w dostawie do 20:45)
www.bazyliana.pl
Tagi: pizza